Zwembad Hoogkerk doet weer mee met Sterk Hoogkerk!

Zwembad Hoogkerk is dit jaar opnieuw deelnemer aan Sterk Hoogkerk, een initiatief dat het mogelijk maakt om gemeentegeld uit te geven binnen onze wijk. Dit jaar hebben we een aantal geweldige ideeën ingediend onder de thema’s “Schoon Hoogkerk” en “Sport en Bewegen.” Hieronder vindt u een overzicht van de ingediende ideeën:

 1. Tuimelaar Pompspel
  Bewegen is gezond, en daarom willen we kinderen in het recreatiebad extra uitdagen met dit leuke pompspel. Kinderen kunnen tegen elkaar een wedstrijdje pompen, en de beker die als eerste omtuimelt, wint.
  • Geschatte kosten: €6.000
 2. Plons en Speel!
  Een magische waterervaring voor peuters en hun ouders. Samen spetteren en dobberen in het peuterbad versterkt niet alleen de band, maar bouwt ook vertrouwen in het water op. We willen het peuterbad graag op een natuurlijke manier overdekken met een stevige, kwalitatieve tentzijl voor extra veiligheid.
  • Geschatte kosten: €7.500
 3. Overdekt Suiker Paviljoen
  Het ultieme feestplekje voor kinderfeestjes en bedrijfsfeesten. Ons overdekte Suiker Paviljoen biedt een veelzijdige ruimte met uitzicht op het zwemwater en voorzien van alle gemakken.
  • Geschatte kosten: €12.500
 4. Blij dat ik Glij
  Een nieuwe glijbaan voor het zwembad die jongeren stimuleert om te bewegen en sociaal plezier te maken. We hebben eerder al een startbedrag van €17.397 opgehaald. Nu vragen we €25.000 om de aanschaf en plaatsing in 2025 mogelijk te maken.
  • Geschatte kosten: €25.000
 5. Asbaktegel
  Zwembad Hoogkerk is rookvrij, maar voor de mensen die buiten het hek willen roken, willen we een asbaktegel plaatsen zodat de peuken niet op de grond belanden.
  • Geschatte kosten: €250
 6. Onkruidverwijderaar
  Vrijwilligers zijn vaak lang bezig met het verwijderen van onkruid. We willen dit werk makkelijker maken door twee onkruidverwijderaars op accu aan te schaffen.
  • Geschatte kosten: €450

Via deze link komt u op de pagina van de ingediende voorstellen van het zwembad.

We hebben uw steun nodig om deze ideeën werkelijkheid te maken! Zet de volgende momenten alvast in uw agenda en doe mee aan de laatste fase door te stemmen op uw favoriete ideeën:

 • Stemmen op ideeën: 23 september t/m 15 oktober (online via deze link)
 • Stemfestival: Vrijdagavond 18 oktober in het dorpshuis van Hoogkerk (Zuiderweg 70)

Uw stem maakt het verschil! Samen maken we (Zwembad) Hoogkerk sterker en leuker.